Szülõföldem
Romjaiban hever ím a megalázott
álomország,
nézd csak, mily lomhatag, átkozott
még a fény is,
gyökeret vert ide valami lusta
szomorúság,
álmos, megszürkült látomását újra
felkeresem mégis.
Itt, hol déli harangszóra ebéd illata
szállt tova,
most csupán kripták hűsét borzolja
lehelletem.
Szárnyat bontott volna halottaim
utolsó sóhaja,
a kis utcán, az ócska házban, emlékeim
szent ligetében?
De áll még a régi fűz, s állnak
az öreg tölgyek,
hol az erdő, és a patakpart suttognak
érthetetlen titkokat,
árnyékukban ringattak messzi álmokba
ismeretlen tündérek,
s karjaik közt csillagokkal, vágyaimra
égi fénnyel válaszoltak…
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Éj és Köd (Miskolc, 2005)
Kiadó: szerzõi