Kelemen Évi
az amatõr
Reggel, ha ébred
sebtiben öltözik,
száguld le a lépcsőn,
szalad a térre,
füstös bérházak ölelte,
zöld kis szigetére.
Ha felnő, focista lesz.
Nyújtózik a város,
rigó füttye a villamos
zúgása, robaja,
kezében az álma,
piros pettyes labdája.
Ha felnő, focista lesz.
Üres még a tér,
s míg megjönnek a nagyok,
magában rúgdossa,
emeli magasba,
pörgeti, forgatja,
lábához tapad a labda,
mintha teste folytatása volna.
Ha felnő, focista lesz.
A teret már régóta
idő dózerolta,
város füstje betakarta,
a ködben egy férfi jár arra,
emlékeit kutatja.
Soha nem lett focista belőle,
szerencsétlenségben
ez a szerencséje.
Mert a focit még ma is szereti,
de profik csetlését már rég óta nem nézi.
2007.07.03.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.
|
|
|