Küzdelem
Felszálló köddel tűnök előled
messze magasra, ott foszlok szét.
Üzenem a hozzámköktözőknek,
ne takarják előlem a fényt,
mert sűrű cseppekben hullok rájuk
s megfestem szép kopár arcukat.
Azon múlik majd boldogságuk,
szerénységem milyen színt mutat.
Kék tükröcském kerekded burkában
védelmezek minden csecsemőt,
csak utána jöhettek sorjában
s kaptok egyre ritkább levegőt.
Vegykonyhátok izzító páráját
könnyek közt, fuldokdolva nyelem,
többször foltozgatott kabátkám
szakadtan segít at emberen.
Még felszállok a hajnali köddel,
egyre nehezebb, súlyom nyomaszt.
Harcolok érted foggal, körömmel,
érezd jól magad a Nap alatt.
2006. március
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.