DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2840 szerző 37714 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Bertók László
  Platón benéz az ablakon
Új maradandokkok

Albert Zsolt: Perszeapu (csillagos)
Köves István: N. I. KIHANTOLÁSAKOR
Farkas György: Sodródás
Bátai Tibor: regresszió
Franczen Bea: Dackeringő bikinire
Pataki Lili: Isten gyermekei
Farkas György: Kezdet
Szakállas Zsolt: Fészekürítők
Kiss-Teleki Rita: hiába emlék
Tóth János Janus: még sincs
FRISS FÓRUMOK

Albert Zsolt 8 perce
Bánfai Zsolt 27 perce
Pataki Lili 1 órája
Franczen Bea 3 órája
Bátai Tibor 12 órája
Nagy Zsuzsanna 19 órája
Kiss-Teleki Rita 1 napja
Szakállas Zsolt 1 napja
Bara Anna 1 napja
Farkas György 2 napja
Köves István 2 napja
Tóth János Janus 2 napja
Gyurcsi - Zalán György 2 napja
Vezsenyi Ildikó 5 napja
Pálóczi Antal 6 napja
Kosztolányi Mária 7 napja
Csapó Angéla 7 napja
DOKK_FAQ 7 napja
Karaffa Gyula 8 napja
Ötvös Németh Edit 9 napja
FRISS NAPLÓK

 Hetedíziglen 32 perce
Bátai Tibor alkotói naplója 20 órája
Minimal Planet 1 napja
nélküled 1 napja
Párbeszéd a DOKK jövőjéről 1 napja
Vezsenyi Ildikó Naplója 1 napja
Bara 1 napja
K.Mária 2 napja
PÁLÓCZI: BRÜSSZELI CSIPKE 2 napja
fejlakók 2 napja
az univerzum szélén 2 napja
Zúzmara 2 napja
Gyurcsi 3 napja
Vendég 3 napja
mix 4 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Volt egy pillanat
Legutóbbi olvasó: 2021-06-23 18:31 Összes olvasás: 41465

Korábbi hozzászólások:  
886. [tulajdonos]: Álmot láttam megint2021-06-10 12:40
Álmot láttam megint.
Készültem valamire.
Jól kellett hogy sikerüljön.
Tudtam, hogy ott lesz.
Meg is érkezett, de én majdnem
más nyakába ugrottam a félhomályban.
Aztán, amikor kiderült, tényleg ő volt, csak úgy sütött a közömbössége.
Valakinek a feje, üveg hengerre állítva megsérült, mert a védő gyűrű összeroppant,
s amit nagy gondal előkészítettem, egy szemétdoboz mélyén landolt.
Kiszedni már nem volt érdemes.
Az egész lényege elveszett.
Csak ezért, és csakis őmiatta akartam összekaparni az egyre halloványabb foszlányokat.

885. [tulajdonos]: Szép napot!2021-05-24 10:11
Nagyon izgalmas itt lenni. Nekem elhihetitek.

884. [tulajdonos]: A Tudás Ékköve2021-05-22 22:40
A Tudás Ékköve

Kiemelés:
"Például az egyik terem sok olyan »lényt« mutat be, akik együtt vesznek részt egy összhangban együtt mozgatott tárgy létrehozásában. Az érzés nagyon kellemes. Ezután az egyik lény a többiek szándéka ellen dolgozik és az érzés kellemetlenné válik, az összhang megsemmisül. Így a többiek rávetik magukat az engedetlenre, visszaerőltetik rá az egyetértést és az érzés újra kellemes lesz. Ez tulajdonképpen egy olyan hamis elképzelésre hajlamosít téged, hogy bárkire, aki különbözik, rá kell ugrani és az egyetértés ráerőltetése érdekében rájuk kell kényszeríteni a gondolataidat." Pilot2.5. A Tudás Ékköve

Ez az egyetlen olyan teremtés, amelyet kívülről kaptunk és ez volt az egyetlen kapcsolatunk az idősebb lényekkel.
Az időnyomnak rengeteg hamis kezdetét implantáltuk egymásba dühödt csapdaépítésünk során. Az időnyom sok tényleges kezdetét találjuk azokban az univerzumokban, amelyekkel kapcsolatba léptünk. Viszont igazából a Tudás Ékköve mindannyiunk tényleges első tapasztalata. A végső statikumtól (Isten) elválasztódva mindannyiunk figyelme erre irányítódott rá és ez annyira csodálatos volt, hogy mindannyian vonzódtunk hozzá és mire valaki úgy érezhette volna, hogy kifelé kellene néznie azért, hogy valami más, külső dolgot találjon, már túl mélyre süllyedt ahhoz, hogy áthatoljon a késztetés hatására általa épített csapda falain.
A Tudás Ékkövének megtapasztalása nem visel nagy jeleket magán azt mondva, hogy ez az első tapasztalatunk vagy hogy az időnyom eleje vagy az idő kezdete. Valójában pont ellentétesen viselkedik. A magukat harsányan kezdeti eseménynek tartók a becsapás céljából teszik ezt és valójában soha nem ezek az első események. Ezentúl a Tudás Ékkövét nem tudod úgy megtalálni, hogy az első eseményt keresed, mert túl sokra teszik fel hamisan ezt a címkét. Viszont amikor megtalálod, akkor az összes többi "első" esemény későbbinek tűnik.
Egy másik félrevezető tényező az, hogy a Tudás Ékköve nagyon bonyolult. Elég valószínű, hogy ez a legbonyolultabb dolog, amellyel valaha kapcsolatba léptünk. Viszont a teremtéseink egyre egyszerűbbek lesznek, ahogy az időnyomon visszatekintünk, így az első eseménynek várakozásaink szerint elég egyszerűnek kell lennie. Viszont nem az, mert kívülről kaptuk.
A Tudás Ékköve egy 17 vagy több dimenziós tárgy. Gyémántszerű (rombuszos) szerkezete van, de hatalmas számú dimenzióba nyúlik ki és megszámlálhatatlan oldallapot tartalmaz. Rendkívül gyönyörű és érdekes. Az elképzelésével hatalmas gondjaink vannak, ugyanis az egyik kis csapdánk, amelyet egymáson használtunk az, hogy szándékosan gátoltuk azt a képességünket, hogy háromnál több dimenziót elképzeljünk vagy érzékeljünk.
De még mielőtt a sokdimenziós szerkezeteket elzártuk magunk elől, az Ékkő már akkor is túl bonyolult volt egy ártatlan új lénynek ahhoz, hogy az egészet egyszerre felfogja. Szándékosan készítették ilyenre, így egyszerűen nem voltunk képesek gyorsan megemészteni és utána más lények által készített érdekesebb teremtések után nézni.
Az Ékkő termekre volt osztva és ezeken a termeken sorban haladtunk át. Minden terem valami olyan dolgot magyarázott el, amely az új lények számára érdekes és hasznos volt, és a legtöbb adat helyes is volt. Csak nagyon finoman és alattomosan vezették be azokat a félrevezető információkat, amelyek miatt fogékonyak lettünk a viszályra és a csapdába esésre. Mivel semmilyen mód nem volt arra, hogy az Ékkövet ránk erőltessék, csak az igazi tudás és szépség csodás bemutatójával tudtak arra csábítani, hogy mindent elfogadjunk.
Az Ékkövet nem nyelvi úton tapasztaltuk meg. Abban az időben ilyennel még nem rendelkeztünk és ők biztosan nem tanítottak minket ilyen dologra, mivel a gondolatainkat túlzottan elfogulttá tette volna. Ehelyett az összes bemutatóhoz egyszerű tárgyakat használtak. Ezek egyszerű négyzetek, háromszögek, körök, stb. voltak, több dimenzióban. A matematikusok a háromdimenziós négyzetet kockának és a négydimenziósat hiperkockának hívják, de ennek a testnek a hét- és nyolcdimenziós megfelelőire nincs szavuk. Viszont egy nyolcdimenziós négyzet még mindig egy olyan egyszerű absztrakt tárgy, amely nem befolyásolja nagyon a saját teremtéseinket.
Az Ékkő termei élő testnek vagy embernek látszó dolgokat sem mutatnak. A lények közti kapcsolattal foglalkozó termekben ködfelhőket vagy fénypontokat használnak arra, hogy más lényeket ábrázoljanak.
A bemutatók általában nagyon egyszerűek. Például az egyik korábbi teremben azt mutatják be, hogy egy tárgyat hogyan kell érzékelni. Egy dologra egy szemmel tekintve megfelelő egy lapos, kétdimenziós nézethez, de az igazi három dimenziós érzékeléshez két szem a legjobb. Hasonló módon egy hétdimenziós kockát hat nézőpontból a legjobb szemlélni. Ezt nem elmondják, hanem inkább megmutatják neked. Egy előtted található tárgy homályos benyomásával kezdik. Ezután egyre több és több olyan pont kihelyezésére vesznek rá, amelyből a tárgyat szemlélheted. Amikor végül eljutsz a hat különböző nézőponthoz (amelyeknek nem szabad egy síkban lenniük), a tárgy hirtelen nagyon valóságos lesz és hirtelen kellemesen érzed magad. Ezután még több nézőpont kihelyezésére vesznek rá és a tárgy újra lapos és kellemetlen lesz. Így megtanulod azt, hogy hogyan hozd összhangba a használt nézőpontok számát a nézett tárgy dimenzióival.
A termek nagy része ilyen érdekes és hasznos dolgokat tartalmaz. Viszont néhányuk félrevezet és elárul. Például az egyik terem sok olyan "lényt" mutat be, akik együtt vesznek részt egy összhangban együtt mozgatott tárgy létrehozásában. Az érzés nagyon kellemes. Ezután az egyik lény a többiek szándéka ellen dolgozik és az érzés kellemetlenné válik, az összhang megsemmisül. Így a többiek rávetik magukat az engedetlenre, visszaerőltetik rá az egyetértést és az érzés újra kellemes lesz. Ez tulajdonképpen egy olyan hamis elképzelésre hajlamosít téged, hogy bárkire, aki különbözik, rá kell ugrani és az egyetértés ráerőltetése érdekében rájuk kell kényszeríteni a gondolataidat.
Amikorra az összes termet végigjártuk, arra a gondolatra jutottunk, hogy szükség van mások irányítására és csapdába ejtésére. Emellett azt a gondolatot is eljuttatták hozzánk, hogy most valamit magunktól kell létrehozni, mielőtt az idősebb lények teremtéseire jogunk lenne rátekinteni. De természetesen mielőtt ezzel végeztünk volna, már annyira mélyre ástuk és annyira csapdába ejtettük magunkat, hogy minden esélyünket elvesztettük arra, hogy kívülre elérjünk és elindultunk azon az úton, amelyen egyre bonyolultabb csapdába ejtettük magunkat.

2.6. A teremtés folyamata elkezdődik

Egy bonyolult és érdekes univerzum teremtésének lelkes vágyával hagytuk el Tudás Ékkövét. Semmilyen szabály nem volt, csak az, hogy érdekesnek és bonyolultnak kell lennie. Még a használandó dimenziók száma sem volt megadva és ez volt az első viszálykodás forrása —Pilot

883. [tulajdonos]: szómagyarító szellem2020-09-29 09:37
Szómagyarító: Legtöbbre értékelt magyarítások

Kedves Vezsenyi Ildikó,

Feliratkozott a Szómagyarító oldalon a legjobb magyarításokból készülő heti gyűjteményre, mely most a következőkből áll:

1. A koherens szóra magyarítás: összetartozó, egybetartozó

Értékelje, véleményezze itt: http://szomagyarito.hu/szocikk.php?id=626

2. A playstation szóra magyarítás: fotelfoci

Pl: Holnap megrendezzük a családi fotelfoci bajnokságot.

3. A protekció szóra magyarítás: keresztapa pajzs

Pl: Nem önerőből, kizárólag keresztapa pajzsa révén jutott előre. Ez a pajzs megvédte minden kudarctól.

4. A clickbait szóra magyarítás: netlasszó

Pl: Érdekes hivatkozás, de vigyázz! Lehet, hogy csak netlasszó.

5. A politika 2 szóra magyarítás: közhatalmia

Pl: A közhatalmia irányítja az országot. A közhatalmia katonái a politikusok. Helyi szintű és országos közhatalmiáról beszélhetünk, létezik továbbá külközhatalmia is.

Értékelje, véleményezze itt: http://szomagyarito.hu/szocikk.php?id=4255


Üdvözlettel, a Szómagyarító csapat

882. [tulajdonos]: Lesz egy pillanat2020-09-29 09:23
Tegnap leejtettem a telefonomat. Miközben kapkodtam a spirál fotózásával.
És leforráztam a macskát. Letettem az etetőt forró vízzel, de hiába voltam ott, s csak egy pillanatra fordultam el, belekergette a másik.
Megijedtem, hogy nagy baj lesz, de olyan gyorsan kikapta a lábait, s hátsókat meg már bele se merítette, hogy szerencsére csak megsütötte. Rettenetes bűntudat emésztett. De mintha angyal vigyázna rá. Az én ötletem meg ördögi volt.
Beteges vonzalmat érzek az élő párbeszédek iránt. De talán nem kellene címkéznem. Elég az erős. Főleg, amik kicsaltak belőlem valamit.
Akkor megy jól az írás, ha egyszerre gondolom és érzem a dolgokat.
Most is egy ilyen pillanat van. Mert általában, csak gondolom.
Jó lenne, ha mások jelenlétében is mernék érezni, mint tegnap az övében, azt a vissza-visszatérő lelki fájdalmat, amit a betölthetetlen hiány okoz, s ki is tudnám fejezni, mint tegnap, az lenne a jó.

Valami készülődött, s először magamnak vallottam be, hogy hiányozni fog. Már most hiányzik. S olyan régen, hogy nem is tudom mióta, mert most a jelenben, a múlt, utoléri a jövőt.
Olyan érzés ez, mintha egy élő lombos fát, valami ismeretlen erő ki akarna tépni. Kitépni a mellkasomból. De nem bírja, csak húzza, húzza, de nem mint egy répát, hanem mint egy szerte ágazó, erős gyökerűt.
Egyszerre fáj, sajog életem össze vesztesége. De mégis jó, mert érzem, hogy élek, hogy érzek. Nem csak félelmet, mint a fogorvosi székben, a fájdalomcsillapító injekció hatására.

A tej, a gríz, a méz, együtt.

Annyira feleslegeseknek érzem ezeket a netes beszélgetéseket. Időrablóak. Feleslegesek. Nem elégítenek ki. Ja, és fárasztóak.
Ne cseteljünk! A videóhívás jobb. Itt szaporán esik az eső. Nem elefánt, csak antilop cseppekkel.
***

Levél

Sokan sokfélék vagyunk; mindenki másként éli meg a létezést. Te attól érzed létezőnek magadat, hogyha benne vagy a sűrűjében; minden hatásra valamilyen ellenhatással válaszolsz. Nekem erre nincs már semmilyen igényem (talán soha nem is volt); én úgy szeretek létezni, mint egy megbúvó levél egy dús lombkoronában. Látni és gyönyörködni, ennyi nekem épp elég.
Sajnos nem sikerült feldolgozni azt, hogy ti ketten úgy viszonyultok egymáshoz, ahogy. Bármelyiktekkel beszélgetek, úgy érzem, a másikat elárulom. Ezért a csönd. Nem miattad, nem is miatta, csak miattam. Nem tudom kezelni mások utálatát. Ilyenkor úgy érzem, bármelyik féllel beszélek is, bármit mondok, minden szavam hazugság. Ezen a nyelven én nem tudok beszélni.
Ez nem bocsánatkérés, csak egy gondolat, amit úgy érzem, mindenképp köteles vagyok közölni.
Ugyanannyi idő óta nem írtam sehova. Beszédes, hogy nem is jött semmi egyik irányból sem.

A másik oldalról te soha nem kerültél szóba, mégis érezni lehetett egyfajta méreg szétterjedését, amitől minden egyre hidegebb lett. Az utolsó időben, ha nem írtam, nem írt. Senkinek a kényszeredett válaszaiért nem koldulok, így hát én sem írtam többé sehová.

A minap nyitottam meg ezt a továbbküldős figyelmeztetést. Ahány "kapcsolatom" van, továbbítottam, bár sejtettem, hogy legtöbb helyen már megvan. Egy helyről köszönték csak meg. Egy helyről annyi jött vissza: "ezer éves". Csaknem belefagyott a kezembe a telefon a szívhidegtől. Hidegek a szívek. Ha valami személyes problémád van, valami komoly, ami megálljra késztet, s emiatt elmaradsz és nem vagy naprakész mintha ez szent kötelesség lenne, azt személyes sértésnek veszik, akként is kezelik; az emberi lények mindenben okot keresnek, amiben pedig nem okot, abban kifogást és igazolást. (Példa éppen itt: visszaírtam, hogy "te mégsem küldted el nekem ezer éve", mire az jött válaszul, hogy én keveset vagyok - én vagyok tehát az ok, a cselekedeteim a mások igazolása.) Én megerősítem a fentebbit: nem miattad nem jöttem, nem is más miatt, csak miattam.
Ha olvasod, olvasod; ha nem, megértem. Nem várok hatást, sem következményt, csupán jött egy eső, megálltam egy percre, és eszembe jutottál.
Ez persze gyakran előfordul, de ezúttal úgy éreztem, írni is volna erőm.
Remélem jól vagy.

S.L. „Firm”, ahogy megismertem


*

Helyzetjelentés
Igen. Jobban vagyok, mint voltam. Sokkal jobban, s most éppen Bélmegyeren. Mindennap főzök, levest is. A férjem kerítést bont, épít, kaptárat javít, szúnyoghálós ajtót csinál.
Ő felváltva pálinkázik, és sörözik, én nem szólok érte, jól elvagyunk. Neki adtam a másik ház haszonélvezetét, ettől biztonságban érzi magát, mert nem rúghatom ki, s tudja, amit csinál, annak ő is élvezője lesz. Boldog, szinte idilli a kapcsolatunk, már-már irigylésre méltó. Otthon a lakásban, csak aludni, olvasni, TV-t nézni tudna. Én meg, netezni. Amit a szemem már egyre kevésbé bír.
Itt, ha vége a napnak, elvonulunk, külön a két házba. A gyerekeink nagyon szeretnek bennünket, számtalan jelét adják, elhalmoznak minden jóval, mint szülőtársak, sikeresek vagyunk.
Az írás, nos, már se nem nyugtat, se nem izgat.
Van egy félig titkos kapcsolatom, egy nálam 20 évvel fiatalabb férfival, (az írás hozott bennünket össze), akit szeretek, akibe szerelmes vagyok, s akinek nincs felesége, élettársa, barátnője, akinek, mint nő, csak én vagyok az életében, s akivel megbízunk egymásban, s aki nekem tökéletesen megfelel. Ez boldoggá tesz. Mostmár kölcsönösen meglátogattuk egymást, összesen hét napot, 6 éjszakát együtt töltöttünk.
Nagyon jó volt, és várom a következő találkozást.
Febe el van nélkülem, s remélem ez így is marad, mert nem szeretném Brillt megcsalni. - Istenem, kérlek, add, hogy Febe ne akarjon velem többé találkozni! -
Számomra, ő már csak egy szép emlék, mint az írásaim oka, kiváltója. Elmúlt a rám tett hatása. Pedig azt hittem, hogy... és szerettem volna, ha ... az érzéseim iránta...kitartanak, amíg élek. De hát ki tud parancsolni a vágynak? Én, a szívemnek sem.
És azt hiszem, hál ‘istennek, nincs már rá szükségem. Neki sem énrám, s így már tőle is, mint a férjemtől, szabad vagyok.

Furcsa ez. Újra, és más valakit szeretni, akit bő 9 hónapja még nem is ismertem.
De, akivel még csak bő három hónapot töltöttünk együtt, és már túl vagyunk egy szakításon, 4,5 hónap szüneten.

Folyt. köv.

U.i.: Az ígéreteim jó részét nem szoktam megtartani. Ha mégis ráerőltetem magam, teszek újabb kettőt, amit aztán tényleg nem. Ez van.


Nagyjából ezek a közelmúlt történései.
Lehet hogy el fogsz itélni érte. Nem tudom.

881. [tulajdonos]: Lesz egy pillanat2020-09-29 08:26
Re: Kedves Tibor! Szerinted reális-e, érdemes-e világsikerre "törni", azt kitűzni ki célul, mondjuk egy jó könyvvel, forgatókönyvvel, vagy színdarabbal? Ha, mondjuk az ember nő, 64 elmúlt, és ösztönösen é - [WNP-TFTWM-860]

Tibor Szucs
8:02
címzett: én

Kedves Ildikó!

Szerintem érdemes ezzel a céllal foglalkozni mindenképpen, ha örömöd leled benne. Ha azonban csak a tudatalattidban hiszel, talán nem volna hasznos a célt kitűzni, csupán tenni érte.
A világsikert, mint célt, nem biztos, hogy megfelelőnek tartom. Persze nem tudhatom, mi áll e mögött, de ha a nagyságrendet nézem, akkor első pillantásra nekem túl nagynak tűnik, miközben a nyilvánvaló előnyökön túl nem biztos, hogy a valós értéke számottevő - ahhoz képest, hogy pl. elismert és sikeres művésszé válj, ami már reálisnak tűnő cél számomra is.

Üdv:
Tibi

--
Szűcs Tibor
Mindennapi NLP
tibi@mindennapinlp.hu

-----Eredeti üzenet-----
Feladó: Ildikó
Sent: 2020/09/28 18:12:59


> Kedves Tibor!
>
> Szerinted reális-e, érdemes-e világsikerre "törni", azt kitűzni
> célul, mondjuk egy jó könyvvel, forgatókönyvvel, vagy színdarabbal?
> Ha, mondjuk az ember nő, 64 elmúlt, és ösztönösen érte el eddig
> a céljait. Sokat olvasott, tanult, sok mindent kipróbált, másokat
> segített sikerhez, de mindig csak oda kanyarodott vissza, hogy csak
> a tudatalattijában hisz. Mi a javaslatod a számára?
> Válaszodat előre is köszönöm.
>
> Üdv, Ildikó
>


Ildikó Vezsenyi
8:17
címzett: Tibor

Köszönöm szépen, Kedves Tibor! :-)


Tökéletesen elégedett, sőt boldog vagyok a válaszoddal!

Igen. Ahogy visszaemlékszem, a megvalósultakat is, miután felvillantak, körvonalazódtak, elengedtem.

S csak idő kérdése volt, és megvalósultak.

Most úgy érzem, lesz még elég időm.

Szeretettel, szép napot kívánok!

Ildikó

880. [tulajdonos]: Levélhullás 1.2020-09-25 09:56
Ha azt veszem észre, hogy az egyik kaptárban nagyon idegesek a méhek, ugyanolyanok, mint a múltkori rajzás előtt, akkor mit lehet csinálni?

Attól függ, anyátlanság az oka, vagy mérgezés.

Még, van 5 kerek órád imádkozni, hogy sikerüljenek a vizsgaim. :)))

......és sikerültek?

Egy sikerült :)
Egy nem sikerült :(

Basszus!

Mit csinálsz a hosszú hétvégén?
Mi elmegyünk Cs. -ékkel Mórra két napra. A nyáron B.-vel voltunk ott, tetszett a hely, s rábeszéltük a fiamat, hogy menjünk el együtt is.
Tegnap gyönyörű napsütéses idő volt, most meg nagy köddel kezdődött a reggel. Azért remélem, gyorsan felszáll. Teljesen más az ember hangulata, ha süt a nap.
Te meddig maradsz B.-én? F. válaszolt már?

Mindjárt indulunk a fogászatra! Keddig maradok! Találkozzunk valamikor!
F.- vel megint zátonyra futottunk, de írt egy igent arra a kijelentésemre, hogy hallgatásod mily beszédes. Úgyhogy most törhetem a fejem, hogyan tovább. Annyira nehéz egy másik emberi lénnyel szót érteni, aki nem én vagyok! Újra és újra eltávolodok F.-től, és önkifejezéssel elégítem ki magam, amiből ő rendszerint kívül reked. Így fogalmaznám meg szellemesen a problémát.
Van más is! Az E.-vel való kapcsolatomban minőségi változás történt. Szerintem, ő változtatott a hozzámállásán. De ennek semmi köze a szexhez, vagy szerelemhez. Sokkal inkább a megértéshez, és a barátsághoz.
Mindenesetre nagyon élvezetes. A változás okát abban látom, hogy a biodinamikus mezőgazdasági tanfolyam óta, valahogy bennem összekapcsolódott a Föld az Éggel. A fizikai a szellemivel, a lelkin keresztül. Életemben először éreztem hálát valamiért, az csak mellékes, hogy éppen F. volt az, az Ő megszületése és léte. De lehet, hogy ezt nem kellett volna elmondanom neki, meg azt sem, hogy a karácsonyt szívesebben töltöttem volna vele, és hogy a Szilvesztert átaludtam, hogy gyorsabban teljen az idő. Hogy sírnom kell, annyira szeretem, s egyszerre jár át a szenvedés és a gyönyör.
Ez valami olyasmi lehet neki, mintha a csecsemődnek cici helyett, csak
dalocskát dúdolnál!

Egyszer azt mondtad, hogy túl sok vagy F.-nek. Most én is így gondolom. Lehet, hogy el kellene engedned. Bár látom, hogy nagyon ragaszkodsz hozzá, s ő is mindig hagy egy kiskaput, de ez a kapcsolat már csak őrlődés. Előbb-utóbb kikészülsz bele.
Annak nagyon örülök, hogy E.-vel konszolidálódott a kapcsolatod. Szerintem fordítsd az energiáidat erre! Tudom, hogy nem ezt akarod hallani, de a reális józan fejjel gondolkodás ezt mondatja.

Visszavették a kést?
Hogy utaztál?

Szia! Igen. A 4.10-es vonattal utazom!

2015.

879. [tulajdonos]: A vágy olyan mint a Kisgömböc2020-05-21 19:01
Időpont: 2016-11-09 12:22:02

Az a gondolat nem született még meg, amihez nem tartozik szó.
Erre rácsodálkoztam.
Gondolkodni, csak nyelvünkben tudunk.
Beszélgetés közben új gondolatok születhetnek.
Én ezért szeretek, pl., csak a beszélgetés öröméért beszélgetni.
Persze beszélni csak, egészen mást jelent.
Hogy miért írok?
A kezdetekkor a gondolataim megőrzése végett, hogy el ne vesszenek.
Azután meg a kiváltójukkal való megosztásért, a szerelemért.
Nem csoda, hogy "úgy maradtam", mert a közlésvágyam,
ahogy kielégítettem, egyre csak nőtt,
mint a táguló Világegyetem.
Túlontúl "sok" lettem "egy" embernek.


878. [tulajdonos]: pardon2020-02-23 18:10
Én azt hittem, végigszenvedtem a gyerekkoromat, de kiderült, Zsófia Szél szerint, csak hatást vadásztam. :-( Ez aztán a szakérelem, és a emberi hozzá állás!
Mit tudott ő rólam?
A Kedves Széll Zsófia!3.
2017.10.24 12:06
Széll Zsófia - szerki -- re: Vissza
Válasz erre
Előzmény    Nem szeretem a hatásvadászatot. Ez pedig az én jóízlésemmel megy olyan szinten szembe, hogy csak na. Van, amivel csínján. Azt pedig nagyon remélem, hogy megszűnik a dokkvers-bigyó, ennél szélesebb kell legyen a látókör itt.

Adta ki az ukázt széll zsófia, majd csendesebb vizekre vonult kavarni!
Úgy tudom, ő is a halál torkából jött vissza!
Az tette ennyire magabiztossá.


877. [tulajdonos]: atört.szepl.fiktív.személyek2020-02-23 17:21
A gonosz, a gonoszság, létező dolgok!

Van másféle eset!
Van egy férfi, aki nem kap meg egy nőt!
Hogy ki kit és miért ejt, tudatosan, vagy nem, és milyen sorrendben "csapdába", az most mellékes!

Mindenesetre a nő kihúzza a nyakát a hurokból.
Ezért kínok kínját zúdítja rá, megpróbálja tönkretenni.
Először úgy látszik, sikerül neki.
De ez nem elég!
Elkövet egy újabb gonoszságot.
Hisz a vérévé vált a tett.
Már rég, ezért nagyon beteg.

Mit érdemel az a bűnös, akinek a zálogja a kezemben van?
Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2021-03-14 07:31 lista
2020-11-27 16:47 Kedvenc verseim
2020-09-25 22:55 furim
2019-11-21 14:36 nélküled
2019-11-01 10:46 Francesco de Orellana
2019-10-28 10:21 Kosztolányi Mária
2019-10-07 16:11 paricska
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2021-06-23 20:01   új fórumbejegyzés: Albert Zsolt
2021-06-23 19:42   új fórumbejegyzés: Bánfai Zsolt
2021-06-23 18:56   új fórumbejegyzés: Pataki Lili
2021-06-23 17:17   új fórumbejegyzés: Albert Zsolt
2021-06-23 16:34   új fórumbejegyzés: Franczen Bea
2021-06-23 16:13       ÚJ bírálandokk-VERS: Ötvös Németh Edit bárányok hajnala
2021-06-23 16:09   Napló: Hetedíziglen
2021-06-23 07:37   új fórumbejegyzés: Bátai Tibor
2021-06-23 07:15   új fórumbejegyzés: Bátai Tibor
2021-06-23 07:13   új fórumbejegyzés: Franczen Bea