DOKK

Folytatódnak a Dokk estek, az eseményt a dokk.hu facebook lapján is hirdetjük.

 
2792 szerző 35853 verse
dokk.hu irodalmi kikötő :: alapítva 2000-ben
Bejelentkezés
KIEMELT AJÁNLATUNK

Takács Zsuzsa
  Engedd, hogy homlokom még földerüljön
Új maradandokkok

Farkas György: A veszedelem órája (jav.)
Seres László: Materidealisták
Seres László: Rom-antika
Tamási József: no-go
Zsuzsanna Grande: Tűnőben /2
Jónás Tamás: Fekete higany
Zsuzsanna Grande: folytonosság... addig (jav)
Francesco de Orellana: Még el sem kezdõdött de már elmúlt
Vajdics Anikó: Szerelkezés
M. Szabó Mihály: Riadt lepkeként
FRISS FÓRUMOK

Francesco de Orellana 4 órája
Szilasi Katalin 4 órája
Szakállas Zsolt 5 órája
Lakatos Zsolt 5 órája
Tiszai P Imre 5 órája
Ötvös Németh Edit 5 órája
Fábián Franciska 5 órája
Vajdics Anikó 5 órája
Seres László 5 órája
Farkas György 5 órája
Bánfai Zsolt 5 órája
Szilágyi Erzsébet 5 órája
Kosztolányi Mária 19 órája
Duma György 1 napja
Nagyító 2 napja
Kiss Anna Mária 2 napja
Albert Zsolt 2 napja
Szokolay Zoltán 2 napja
Dezső Márton 2 napja
Bakkné Szentesi Csilla 3 napja
FRISS NAPLÓK

 Bátai Tibor alkotói naplója 29 perce
Játék backstage 46 perce
Jó, ha a vége jó 49 perce
DOKK estek 2 órája
fejlakók... 1 napja
Gyurcsi 1 napja
weinberger 1 napja
Nagy Zoárd mesél 1 napja
kéretlen intimitás 1 napja
leállósáv 1 napja
Sorrento 1 napja
Frady Endre 1 napja
Szerdánként, kávé helyett 1 napja
JÓ ÉJT! 2 napja
Minimal Planet 2 napja
BECENÉV LEFOGLALÁSA
VERSKERESő

Részlet a versből:
SZERZőKERESő

Szerző névrészletre:
FÓRUMKERESő

Szövegrészlet:
FOTÓK


NAPLÓK: Bátai Tibor
Legutóbbi olvasó: 2019-01-20 15:54 Összes olvasás: 54755

Korábbi hozzászólások:  
701. [tulajdonos]: PRODUKCIÓ & REAKCIÓ[M]2019-01-13 13:30
.
.
PRODUKCIÓ:
.

.
.
.
.
REAKCIÓ:
.

.
.

700. [tulajdonos]: RE: politika2019-01-07 13:34
Kedves (Tiszai P.) Imre!

Hozzászólásodat rejtve hagytam, mint jeleztem, az előző bejegyzésemmel lezártam a témát.

699. [tulajdonos]: Én kérek bocsánatot!2019-01-07 12:34
Kedves Gyula!

Nem értünk egyet.

Véleményem szerint Te akarva vagy akaratlanul KITERJESZTŐEN ÉRTELMEZTED ama leninfiúzós fordulatot, hogy magadra (is) vonatkoztathasd.

Nem tisztem megmagyarázni vagy védelmezni Baltazár/ Filip Tamás álláspontját – majd megteszi ő maga, ha indokoltnak tartja –, de a szövegkörnyezetből kiindulva meggyőződésem, hogy az Általad kifogásolt fordulat a tüntetők erőszakoskodó (füstbombázó, festékpatronokat dobáló, rendőröket lökdöső / taszigáló, autóvisszapillantókat letörő, kerítéseken át- és erkélyekre fölmászó, szánkókat gyújtogató stb.) részére CSOPORTJAIRA), és még inkább az őket nyilvánosan és nyilvánvalóan hergelő politikusok CSOPORTJÁRA vonatkozik. Az hogy Te egyetértesz velük, a Te dolgod, az viszont, hogy emiatt le-leninfiúzva érzed magad, szerintem értelmi és érzelmi síkon egyaránt tévedés, logikai bukfenc.

Az Általad említett másik „még súlyosabb kijelentést” magam is olvastam, az előző hozzászólásomban azonban tudatosan kerülni igyekeztem, mert minden látszat ellenére nem a helyzet, illetve a vita élezése (volt) a célom. De ha már szóba hoztad, elmondom, hogy magam sem érzem szerencsésnek a társadalom, a magyar népesség „értékesEBBekre” és „KEVÉSBÉ értékesekre” osztását, mert valóban van / lehet olyan olvasata, amely kirekesztésként, lenézésként értelmezi, de igazán súlyosnak én a Te ennek kapcsán tett kijelentésedet gondoltam és gondolom most is, amellyel Baltazár / Filip szóhasználatát „színtiszta fasiszta gyűlöletbeszédnek” minősítetted, és moderátor után kiáltottál. Ezt még akkor is megengedhetetlen vádaskodásnak tartanám, ha Baltazár / Filip nem az „értékesEBBek”, hanem az„értékESek” szót használta volta, amely utóbbinak VALÓBAN az „értékteLENek" LENNE az ellentétpárja.

Értem én a a kölcsönös megértésre irányuló szándékot és jóakaratot, csak sajnos – ÉN KÉREK BOCSÁNATOT! – a fasisztázás, a gyűlöletbeszéd, a „Recskezés” mint „végső megoldás” emlegetése és kiváltképpen az antiszemita kártya rendszeres (és hihetetlenül sunyi, aljas) kijátszása – lásd a sárga csillagra utaló, „Jó, akkor legyen mondjuk sárga” kiszólást egy MÁSIK dokkoló naplójában –, az EGYOLDALÚ, SŐT, TÚLJÁTSZOTT ÉRZÉKENYSÉG (értsd: „CSAK AZ ÉN ÉRZÉKENYSÉGEM SZÁMÍT”) egyáltalán NEM EZT segíti elő — éppen ELLENKEZŐLEG.

Az eszmecserét e tárgyban a magam részéről ezzel a hozzászólással befejezettnek tekintem NEMCSAK VELED, DE A DOKK FELÜLETÉN ÁLTALÁNOSSÁGBAN MINDENKIVEL, mert amiként korábban, az ilyen jellegű vitákat továbbra sem ezen a fórumon tartom helyesnek és célszerűnek lefolytatni. Nem én kezdeményeztem, és nem Baltazár / Filip kezdeményezte ezeket — megint csak éppen ellenkezőleg: mellőzésüket kértük, hasztalan.

Amiben egyetértünk: én is megengedhetetlennek tartom, hogy az egyik résztulajdonos többek többszöri figyelmeztetése ellenére egy ZÁRT CSOPORT levelezését ISMÉTLŐDŐEN a Dokk nyilvánossága elé tárja.

A magam részéről ez ellen megteszem azokat az óvintézkedéseket, amelyek személyes hatáskörömben megtehetők.

Üdv!
Egy párton kívüli bolsevik, akarom mondani fidesznyik és NER-huszár. :-)

P.S.: Ezt a bejegyzésemet a Te naplódon kívül a sajátomban is közzéteszem, mert fontosnak tartom, hagy a témát részemről lezáró posztot lehetőség szerint minbél többem olvassák.

698. [tulajdonos]: A mindenen túli mondatról2019-01-06 11:22
.
.
„Jó, akkor legyen mondjuk sárga.”
.
Ez az a mondat. amely minden határon túl, és minden Marianna-ároknál mélyebben van.
.
És ez az a mondat, amely részemről ellehetetlenít minden kommunikációt azzal, aki leírta, sőr, azzal is, aki egyetért vele.
.
Sajnálom, ilyen időket élünk.
.
.

697. [tulajdonos]: BELEHÚZTAK...2019-01-05 21:48
...HISZEN ELJÖTT AZ Ő IDEJÜK.
.
.

.
.
IGAZ, CSAK NÉHÁNY HÉTRE...
.
.
P.S.: Ha már megszólíttattam, mint a „Dokk tulajdonosi köréhez” tartozó személy, kérem a megszólítót, hogy tekintse ezt a témában első és egyben utolsó válaszomnak.
.
.

696. [tulajdonos]: EZT SE TUDTAM MEGÁLLNI...2018-12-17 20:20
.
.
MÉG UTOLSÓBB OFF-KÉNT A BŐVÍTETT VÁLTOZAT / EXTENDED VERSION...
.
.

.
.
MARADT KÉRDÉS? HA MARADT IS, ARRA MÁR NEM TŐLEM ÉRKEZIK MAJD VÁLASZ. :-)
.
.

695. [tulajdonos]: MÉG LEGESLEGESLEGESLEGEBB...2018-12-17 19:53
.
.
UTOLSÓ OFF, AFFÉLE KÉTSÉGOSZLATÓNAK — BELÁTOM, HOGY GYENGE VOLTAM, AMIKOR NEM NTUDTAM MEGÁLLNI, HOGY KÖZZÉ NE TEGYEM BANGÓNÉ ÖNLÁBONLÖVÉSÉT... :-) :)- :-)
.
.

.
.

694. [tulajdonos]: Kedves Gyurcsi!2018-12-17 17:43
Tényleg utolsó OFF-nak szántam az előzőt, de rá kell tennem egy LEGESLEGESLEGutolsó lapáttal.
.
Óvatlanul fogalmaztam — íme az ékes bizonyság a másként gondolkodó politikai vitapartnerek között könnyen jelentkező félreértésekre és sérelmekre...
.
Bizony mondom, akkor, amikor az általános iskolai osztályok mennyiségéről kíváncsiskodtam, az én szemeim előtt Kunhalmi Ágnes, Szél Bernadett (& Co.) szégyentelen ripacskodástól, krokodilkönnyektől eltorzult vonásai lebegtek, fülemben pedig a megjátszott „félelemtől” elfúló („elfullasztott”) hangon elrebegett „mi csak az öt pontunkat (CSAK?, TÉNYLEG? – Szél Bernadett a videón a nyomaték kedvéért ujjaival mutatja is az ötöt) akarjuk (akartuk) ÉLŐ ADÁSBAN felolvasni ( mer'hát mi ezt megígértük a székház előtt dobálózó, trágárkodó rajongóinknak, és hogy is nézne ki, ha megint nem jutnánk semmire?)" szavak visszahangoztak.
.
Magyarán: derék (?) képviselőink értelmi képességeit és felkészültségét kívántam (és kívánom most is, „körömszakadtáig”) kétségbe vonni.
.
Mindazonáltal, ha óvatlanságomat félre akarod érteni, nem tudok ellene semmit tenni. Igaz, ha így áll a dolog, talán nem is kell — bőven elegendő annyi, ha ehelyütt nem bocsátkozunk ide nem illő politikai szócsatákba.
.
.

693. [tulajdonos]: Mondom a magamét...2018-12-17 16:13
.
.
...de ígérem, hogy ezzel az offolást befejezem, és visszatérek az irodalmi, hogy ne mondjam, lírai témákhoz.
.
Szóval:
.
Most őszintén, hány általános iskolai osztály elvégzése szükséges annak megértéséhez, hogy

1.) A képviselőnek joga van belépni a közintézetek -- így a köztévé és közrádió -- területére, de NINCS joguk a köztévében vagy rádióban nyilatkozatokat, petíciókat, közleményeket felolvasni.
2.) A képviselők mentelmi joga nem jelenti azt, hogy a közintézeteknek tűrniük kell, ha a képviselők jogtalanságot akarnak a terhükre elkövetni. Ugyan nem vonhatják eljárás alá a képviselőket, de MEGAKADÁLYOZHATJÁK a képviselők jogtalan (jogosultság nélküli) cselekményeit.
.
Ha valakinek ez még mindig magas, akkor ajánlom figyelmébe a következő linkeket:
.
– http://politikapedia.hu/mentelmi-jog;
– http://www.parlament.hu/az-orszaggyulesi-kepviselok-jogai-kotelessegei-es-javadalmazasa.
.
A szarkazmust kedvelőknek pedig ezt:
.
– https://888.hu/article-itt-a-vv-s-ellenzek-elvittek-hadhazy-akost.
.
ZÁRÓ MEGJEGYZÉS:
.
A jelen posztom egyben magyarázat arra is, hogy miért vagyok intranzigens ellenzője a Dokkon történő direkt politizálásnak. Azért, mert pontosan tudom, hogy ez a bejegyzésem több dokkoló (politikai) érzékenységét sért(het)i, akik a szóban forgó fejleményekről, (politikai) helyzetről mást és másként gondolnak.
.
Persze, nem annak (azoknak) az érzékenységére célzok, aki(k) maga (maguk) tölt(enek) fel rendszeresen politikai töltetű szövegeket a Dokkra. Ugyanakkor ő(k) nem hagy(nak) számomra más lehetőséget, mint hogy vagy csendben maradjak, és ezzel hallgatólagosan kvázi elismerjem nézeteik és sommás állításaik igazát, vagy pedig a részletekbe belemenve kifejtsem a magam – adott esetben akár meglehetősen sarkos – véleményét, és ezzel beleessek egyrészt az említett érzékenység-sértés, másrészt pedig egy irodalmi-költészeti fórum felületén a direkt politizálás eredetileg nagy ívben elkerülni szándékozott bűnébe.
.
Mutatis mutandis: a Dokk oldalait továbbra is megkímélendőnek tartom mindettől.

.
.

692. [tulajdonos]: Ismétlés 102018-12-17 13:06
.
.
Mivel jelezték, hogy az átirányítás még mindig aktív, megpróbálom oly módon inaktívvá tenni, hogy a legutóbbi bejegyzésemet újból bekopizom, annyiszor, hogy a „hibás” poszt eltűnjön az oldalról (átkerüljön az előző oldalra).
.
Kedves Gyurcsi!
.
Az általam az előző posztomban föltett kérdés és az Index oldalán még tegnap 10:45-kor közzétett, a bejegyzésembe beágyazott közlemény szövege együttesen képezi a legutóbbi hozzászólásom tartalmát.
.
Mivel csak beágyaztam a cikket és nem átirányító kóddal másoltam be, valamilyen, általam nem ismert technikai probléma léphetett fel.
.
Ezért itt megismétlem az előző posztomban föltett kérdést, majd bekopizom alá az Index-közlemény szövegét.
.
.
A saját szövegem így szól(t):
.
„Politikai állásfoglalás... 2018-12-17 11:14
.
...egy – még csak nem is saját üzenőfalon vagy naplóban, hanem a »Jó ha a vége jó« játék oldalán ismétlődően közzétett – állítólag nem politikai állásfoglalásról:
.
az alább beágyazott közlemény vajon jó előre publikált beismerő vallomás a „provokátornak szegődött” két Ágnes, Ildikó, Bernadett, Tímea, Anett, Bence, János, István, mindig Virágoskedvű Tibor (& Co.) országgyűlési, illetve európai parlamenti képviselőtől?
.
.
Az Index-közlemény szövege:
.
„Az ellenzék szerint a Fidesz provokátorokkal készül a vasárnapi tüntetésre
2018.12.16. 10:45

A túlóratörvény elfogadása óta tartanak a tüntetések, vasárnap sem lesz szabadnap: a "Boldog Karácsonyt, Miniszterelnök Úr!" című demonstrációra az esemény oldalán látható visszajelzések számából következtetve minden bizonnyal ismét kinéz néhány ezer ember. Azt pedig már korábban megírtuk, hogy az ellenzék a törvény elfogadása után továbbra is közösen lépne fel azzal szemben. Ennek első példája volt egy közös levél Ádernek, most újabb közös közleménnyel jelentkeztek.

A közleményben azt írják: »az ellenzéki pártok megbízható forrásból úgy értesültek, hogy a kormány érdekében provokátorok és más kétes elemek készülnek megzavarni a mai, rabszolgatörvény elleni tüntetést. Az ellenzék nem kér a Fidesz által felkért provokátorokból!

A Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, az MSZP, a Párbeszéd, valamint Szél Bernadett és Hadházy Ákos független parlamenti képviselők azt követelik Pintér Sándor belügyminisztertől, hogy biztosítsa a magyar állampolgárok békés gyülekezéshez való jogát! Elvárjuk, hogy a Rendőrség kiemelje a tömegből a provokátorokat és a jogszabályoknak megfelelően járjon el velük szemben. Azt kérjük a tüntetőktől, hogy ne üljenek fel a provokációnak és őrizzék meg a tüntetés békés jellegét.«”
.
.Hozzászólást csakis azonosított felhasználók írhatnak.
Kérjük, hogy jelentkezzen be az azonosításhoz!
Kedvenc versek

Egyelőre a lista üres. Bővíteni a listát az egyes versek olvasásakor lehet.
Mások kedvenc versei

2018-12-23 11:28 Kosztolányi Mária
2018-12-07 20:19 u.a.
2018-12-07 14:21 szép
2018-11-14 11:19 Bara
2018-09-28 23:41 furim
2018-08-27 10:16 Vajdics Anikó -- kedvencek
2018-08-21 09:29 Vezsenyi Ildikó
2018-08-21 09:17 vim
2018-08-17 21:42 válogatott versek
2018-08-16 18:22 kedvenceimből
ÚJDONSÁGOK a dokkon

2019-01-20 15:26   Napló: Bátai Tibor alkotói naplója
2019-01-20 15:08   Napló: Játék backstage
2019-01-20 14:58   Napló: Jó, ha a vége jó
2019-01-20 12:57   Napló: DOKK estek
2019-01-20 11:35   Napló: Jó, ha a vége jó
2019-01-20 11:29   Napló: Jó, ha a vége jó
2019-01-20 11:29   Napló: Jó, ha a vége jó
2019-01-20 11:29   Napló: Jó, ha a vége jó
2019-01-20 11:29   Napló: Jó, ha a vége jó
2019-01-20 11:29   Napló: Jó, ha a vége jó