Magyánban
Magányban
Az élet egy ilyen enyhe reggelén
álmos az ember így korán kelvén.
Ekkor érzi, mit cipel a lelkén.
Gondolkodván, mit ér a férfi egyedül
magányban kávéval életbe lendül,
az ajtón kilép, a szellő elenyhül.
Síri csend az úton, csak egy cinkepár dalol,
és megáll az ember, fülel a fa alól.
Mellett egy boldog pár karolva gyalogol.
Irigy, könnyes szemmel figyeli Őket,
aztán a gyülekvő járókelőket.
Furcsállva figyel a szürke felhőkre.
Felhők, mik feje fölé gyűlnek sorban.
Kérdi: Mi értelme eme korban
életnek, ilyen magányos sorsban?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: -, -
Kötetben: még nincs :))) (-, -)
Kiadó: -