Az utolsó lány
Gutási Éva: Az utolsó lány
Egyre a lányokat leste,
Tavaszt termő fák alatt,
Nem jött rá, hogy ő eközben
Száradó kóró maradt.
Egyszer-kétszer érintette,
Bársony-sima arcukat,
Ám ilyenkor arra ébredt,
Ábrándján a szél mulat.
Így eltűnt volna az élet,
Hogy mit egykor megkapott,
Képzelgések tárgyává lett,
S az is fakult, megkopott?!
Nem válaszolt, hosszan nézte
A habkönnyű testeket,
Hogy tűnnek a messzeségbe…
Pirkadatból este lett.
Miközben lehunyta szemét,
Kívánságot suttogott.
Adj nekem egy női testet!
S álma elragadta ott.
Ám miközben a rút vénség
Szerelmekről álmodott,
Egy szép lányka jött, a halál,
S vele együtt távozott.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.