Világállás-jelentés tõlem
Hideg fejjel
kikristályosodó céltalanságok felé
önpusztító düh és rettegő féligazságok
nyitott ablakán át bámulok utánatok
Nem,
nem akarok!
Nem akarok emlékezni többé
sem bánatotokra se örömömre!
Elvesztegethető időm végére értem -
Eloldalognék
csukott szemmel a fényúton
Tőletek (felétek?) el
De az út
Az Út fénytelenre vált hirtelen
mint elszívott cigaretta füstje ködlik csak előttem
porló hamutalaját tapossa lábam
Az Út elégett?!
Akkor mostantól hová
hogyan és merre léphetnék tovább?
Nem felelek többé.
Magamnak. Nektek.
Senkinek.
Semmiért.
Hiszen
Mit is mondhatnék nektek valódit
ünnepélyesen
(és hátrahúzódva mint örömtelen
bűnös a gyóntatószék mellől)
s lazítva undoromon
valamint
megtagadott könny-sziporkáim maradékát
mélyre lenyelve
Jelentem:
Hölgyeim! Uraim!
A Világteremtés szerintem,
Ahogy a Világ most kinéz
még nincs befejezve!
*
- az idézet-sor saját versből van...
2005. április.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.