Havasi emberek
Sárkánybarlangos mesék üveghegyeirõl
le-lejõdögélnek melegen bugyog szájukból
a szó földi tüzekrõl boszorkás látomásokról beszélnek édesgyökerek
titkairól szagos erdõk törpéirõl tisztaízû tavak
tündéreirõl tobozterûs toronyfenyõktõl tanult makacs
magasságmámorról s nem szólnak ordas hidegekrõl tenyerükre kérgesült
fáradságról nem panaszolják fel beretvás mogorvasággal a mellükre
gyapjasult magányt sem a sustáknyi szemek éhes villódzását a fejük
alá holdat alvó éjben A havasi emberek halkhangú
balladákkal szikes-szelíd mondákkal dacmohás
dojnákkal mosdatnak mosolygó-tisztára mokányos szívós
szeretetükben majd vállukra vetve cedeléjüket
cihelõdnek elmennek vissza fényszagú
reggelekbe szitakötõ-égbe
(1974)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Új Látóhatár, 1978/6