Diákélet
A gimnázium mellett ballagok.
Ablakai tárva, hallom a ricsajt.
A feszültséget engedik
szabadságra,
s némelyeknek játszik
érzelemvilága.
Négy évig én is jártam oda.
Emlékezetem szerint a torkom
lakatra volt zárva.
Bennem az élet a halál
a következtetések, a csend
az életfeladat és a jövő szépsége
beszélgettek.
Néha mérlegre akartam tenni
Mindenkit, akit ismertem.
Ez is kapu volt, hiszen éreztem,
szépsége mindenkinek van.
Az ember örül vagy bánja
Ha egyet kiemel közülük,
S az önmaga fölé emeltet
Imádja.
Él benne az életszeretet,
vagy átkozza önmagát s az életet.
Hogy melyik lesz az úr,
azt majd megmondja önakarat.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Pécsi Szivárvány, 2004.
Kötetben: - (-, -)
Kiadó: -