Sosem lesz elég tiszta
A bál nem marad el. Csak Hamupipőke
nem megy el rá. Nem mintha mostohák
tépték volna szét ruháját, és a meghívó
sem keveredett el, csak nincsen rá keret.
Sosem volt tündér a keresztanya,
s a hercegi cím is csak porhintés,
olcsó, piacon vett, üres kutyabőr.
Hamupipőke ma sem megy el a bálba.
Nem lesz a legszebb, nincs üvegcipő, ami csak az
ő lábára illik, csak cipők vannak, inkább bakancsok,
amiket súrolni kell, mindig csak súrolni, mert
varázsütésre, csiribí-csiribá, nem lesznek tiszták.
Sosem lesznek elég tiszták, amíg a herceg
mélyen alszik, és az igaz szerelem csókja
emlékének mosolyával az ajkán arról a Pipőről
álmodik, aki végleg szolgává lényegült.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2022-11-26 09:30:44
Utolsó módosítás ideje: 2022-11-26 09:30:44