Nézzetek még utánam
Indulok tovább
gondolattalan
magamtól tőletek az én időmből
Fesztelen mozdulattal nyitom-csukom az ajtót
magunk között
magam mögött
ha csak úgy véletlenül is
visszanéznék
se látnám már csodálkozó szemeitek
vádoló bíráló könyörgő pillantásait
Mert az Ajtó hogy becsapódott
- gátlástalan
mögöttem és közénk
eltakarja igazságaitok perzselő tekintetét
Aztán csak falak
kétoldalt
csak falak
régvakolt mállott leomló téglasíkok
elfelé irányítják életemet
magamtól
tőletek
és az én időmtől
Azért kérlek titeket
nézzetek még utánam
a becsukott ajtón át
hátha
visszafordíthat tagadott szeretetetek
mielőtt még az út végefelé
- mikor a falak mellettem a földig zsugorodnak -
végső szikláim között
törmelékvágyaim között
megélt szakadékom peremén
megbillen alattam utolsó hitem
botlok előre
tehetetlen
gyűlölök így önként
értelmetlenül
tisztító esőért könyörögve hangtalan
porosan szennyesen véresen
lecsúszni takart szemmel a feledésbe
- siratva elfogyott időm s megtett utam -
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.