Galai Mária
Hasztalanul
Egy korty vizet kell innom,
szám belső fala megint
száraz, a torkom érdes,
az ajkam enyhén repedt.
Kancsóban remeg a víz,
tegnapi állott, pukkan
a légbuborék, durran
hangtalanul, csak látod.
Tologatunk szavakat,
a száj izmai rángnak,
a dobhártyakalapács
néma, csak formabetűk.
Betűzünk már így egy jó
ideje, betűz a nap
ablaküvegen, éget,
a gégémben hólyagok.
Eltelít a víz, fullaszt,
köhögésinger újra,
lökdöshetjük még tovább
a formázott jeleket.
Minduntalan unottan
értelem-hasznot remélsz,
pohár fenekén röhög
üresség kegyetlenül.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2017-06-04 22:32:09 Utolsó módosítás ideje: 2017-06-04 22:32:09
|
|
|