Ezerkilencszázötvenhatban
Hazám, ha akkor nem vigyázol
azokra, akik itt maradtak
ezerkilencszázötvenhatban,
vajon ki emlékezne rájuk?
Ki lenne gyáva, és ki bátor
megvallani; annak a hadnak
a megfelelő pillanatban
ellenségük vagy katonájuk
volt egy dobtáros géppisztollyal,
az anya mit szólt, sírt is érte?
Az anyák szenvedtek legtöbbet,
mint a legtöbb felfordulásban.
A forradalom nem vigasztal.
Életért létet ad cserébe.
Idővel annak szárít könnyet,
akinek nem folyt el a vére.
2016. november
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-11-28 18:18:29
Utolsó módosítás ideje: 2016-11-28 18:18:29