Történet
Hiába vártam, azon az éjszakán,
bár megtisztítottam szépen a csizmám,
semmit se hozott a Mikulás,
pedig gyerek voltam én is, nem más.
Nincsen pénz, mondta az anyukám,
rossz voltál, mondta az apukám.
Mindig csak a munka, meg kevés fizetés,
jó hogy jutott néha, puszi, meg ölelés,
bögrénkbe tej, ha a boltban sorba álltunk,
csokit akkor már csak tévében láttunk.
Az élet továbbmegy, nincs pihenés,
vállamon sok emlék, nincs feledés,
kint, a játszótéren, boldog gyerekcsapat,
szívem valahol, a múltban megszakadt.
Zsebemben lemerült, süket telefon,
hajamba a magány ezüstös masnit fon.
Karácsony éjjel lesz finom vacsora,
ezer éve várom, hogy történjen csoda.
Túléltem mindent, nem tudom mi végre?
De a film lejárt, a történetnek vége.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2016-01-15 06:49:04
Utolsó módosítás ideje: 2016-01-15 06:49:04