Az öregség szobra
Kihalt folyosón áll, szólni senkihez sem tud;
Csíkos ingét lebegteti a szél,
Mely lopva néha arcáig elfut
S kitől a férfi új létet remél.
Az óriási ablak mellett megáll minden nap
És messze, a távolba tekint.
A fénytől gyógyító erőt kap,
S ez gondolataiba lopva reményt hint.
Az öregség ráncait arcába véste az élet.
Egy arcba, mely szilárd és komor.
A ráncok formálták e képet,
S ím, elkészült a szobor!
Mint egy mozdíthatatlan kő vagy befejezett kép,
Mely a külvilágba vágyik
S e kórház falain ki mégsem lép;
Egy nővér kíséri minden nap az ágyig.
Most itt áll, mint az élő múlt egy teste;
Vár, míg érte nem jönnek.
Szobájába kísérik, ha eljön az este,
Addig csodálja fényét e földnek.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.