Gabalygás
Csobog arcodra ujjaim áldása -
úgy hűsítlek, ahogy gyökerek
szürcsölnek talajnedvet,
s közlekedtetik egyre feljebb
pupilláid éj-lombozatába
rigónk énekét. Szárnya e vihar;
rávillámlik húsunkra a vágy, -
szemed is elnehezült,
nem tartja az eget;
pillantlak hanyatt! - vadvirág-
gyöngyödre liheg a szél;
tombol és rohan,mint
ármedrét elöntő folyam; hátán
erdők,
házak,
emlékek
--- roncsa!
(Könyvek nélküli tudás
e vérparázs tapasztalás:
nem hamu, nem tűz;
karjaival magához
húz
- a kígyó-derekú
szomorúfűz ---)
ággabalygás!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Lyukasóra, 2003
Kötetben: A szeretet fájdalma (Budapest, 2014)
Kiadó: KAPU
Feltöltés ideje: 2014-09-16 12:02:12
Utolsó módosítás ideje: 2014-09-16 12:02:12