Így próbáltam szerencsét négyéves koromban
egyszer négy éves koromban
kiléptem a kapunkon hogy elinduljak
a világba szerencsét próbálni
annyiszor hallottam már a mesékben
hogy azt tettem én is
mentem végig a főúton a sorompóig
aztán a patak partján egészen a bányáig
attól messzebb még nem jártam addig
útközben magamban elkezdtem kiszínezni
hogy ha visszatérek híres leszek a bátorságomról
és gazdag a kincsektől amikért megküzdök majd
és mindenki irigyelni fog
így bandukoltam
volt egy gyaloghíd keresztül a patakon
leültem pihenni a közepére
figyeltem a halakat
ahogy nézelődtem megláttam
hogy az egyik zsombék alól
kicsúszik egy hosszú kígyó
és kúszni kezd felém
először a félelemtől mozdulni se tudtam
aztán felpattantam
és elkezdtem futni hazafelé
otthon anyám kérdezte hogy mi történt
miért vagyok kimelegedve
azt válaszoltam hogy csak játszottunk
ez volt az első kalandom amire emlékezem
és ez volt az első hazugságom is talán
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-08-11 18:43:21
Utolsó módosítás ideje: 2014-08-11 18:43:21