Szem(p)iramis
Kéjsóvár vagy,
ráizgulsz a pénzmozgásra,
ellenséged a pénztelenség,
ez elég nagy kézenfekvés.
Levágnád a fél karod,
ha elzárnák a pénzcsapot,
nem fizetik a tartozást,
pedig úgy megvastagodnál.
A hatalmak önkényeit
valakik fönn pénzelik,
fraternité, liberté, egalité:
még nem lett leutalva a tegnapi lé.
Minden napod karácsony,
mert hatékonyan harácsolsz,
nem tudsz a pénzzel sáfárkodni,
csak mást vádolni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-25 17:33:41
Utolsó módosítás ideje: 2014-07-03 13:00:11