Lámpavaslátens
Kicsit nyafka vagyok,
mert nincsenek többen a hajléktalanok.
A kicsi szám lefelé görbül,
úgy elvenném az esélyt tőlük.
Elvarázsol az a helyzet, amiben a hajléktalanok élnek.
Remélem, csak a túlvilágon szenderülnek jobb létre.
Az elesettekkel csak én törődöm,
ha egy konzervatív is, azt félrelököm.
Számuk gyarapodását nem tartom riasztónak,
remélem, bankszektorunk még sok embert kilakoltat.
Felemelkedésük esélyét úgy szétmaszatolnám,
nincsenek jobb demonstrálóink a hajléktalanoknál.
***
A hajléktalanságot meg kell védeni a hajléktalanoktól –
így gondoljátok, ezért inkább majd én adakozok.
Valójában nem ők a főszereplők,
ezért nem tudnak saját lakásba költözni a közterekről.
A liberális vágyik a nyomorra,
de csak ha máséra, kap egyet a gyomorra,
és attól fog majd magzatpózt
felvenni egy sarkon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-13 17:42:28
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-13 17:42:28