Termi
Szavad nem tartod be, csak másoknak
tartasz be, nekem pofont, neked lapot
osztanak. A gazdagoknak mód felett jó, a
szegényeknek jómód alatt rossz. Inkább
butítasz, mint betiltasz. A jók
meghalnak, a rosszaktól meghal bennem
valami. Tarkódon a nyaklánc, torkodon a
rablánc lóg. Ki kell vizsgálni az ügyet,
be kell vizsgálni az agyat. Súgdos, ki
bújdos, bömböl, ki előtör. Bólogatnak,
kiknek mosolya nagy, velem énekelnek
ellenérdekeltek. Üresek a fejek, küzdenek
a lelkek, kiket elküldtek, azok
menekültek. Gyengeséged föltűnhet,
elesettségedről üzen. Még a feszület
alatt sincs becsület szavad. Tisztelet a
kivételnek, ami erősíti a szabályt,
tisztelet a bevételnek, ami legyöngíti a
tartást. Nem nélkülöznek a fényűzőek,
üres a zsebem, mert rühell a rendszer. Az
élet küzdelmes, mert piszkosak az üzelmek,
kiket feláldoznak, azoknak leáldozott.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-06-06 17:42:09
Utolsó módosítás ideje: 2014-06-06 17:42:09