Nagyszülők
A mi hazug történelmünk személyiségeinek
fényképeit dekorálják majd ki a legjobb
tanuló diákok és ezért erkölcstanórán még
egyest is kapnak. A legnagyobb sértés az
lesz, amikor azt mondják, ’olyan vagy,
mintha a neoliberalizmusból jöttél volna.’
Képtelenek lesznek vállalni elődeiket,
vagyis minket, és feldolgozni azt a
szemetet, amit rájuk hagyunk. Teljesen új
identitást kell megalkotniuk, mert
sérültek lesznek. Tudni fogják, hogy a
nácik és a liberálisok megbocsáthatatlanul
sok könyvet égettek. Rengeteg hibánkból
nem tanulunk és így életképtelen eszméket
alkotunk. Ők okkal úgy néznek ránk, mint
a primitívségben felnőtt tudatlan ősökre,
joggal nem adnák át a helyüket és mi még
annyira se tudnánk méltósággal megöregedni,
mint néhány volt kommunista-nyilas. Nem
értik, hogy a generációjuk miért olyan
kis létszámú. Az elődeinkre majd
méltóképpen emlékeznek. Gyűlölnek minket,
mert mi egymást gyűlöltük, de így legalább
egymást szerethetik. Tudják, hogy mi nem
tudtuk, hogy a Földet tőlük kaptuk és
gyűlöltünk belegondolni abba, hogy elődeink
örökségét az unokáink is látni fogják.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-05-28 23:20:39
Utolsó módosítás ideje: 2014-05-28 23:20:39