Százéves anyám
Az én csöppnyi anyám százéves lehetne,
elvitte az isten, rég el van temetve,
huszonhatéves volt, mikor megszült engem,
istenétől áldott, szentelt szerelemben.
Apró, madárcsontból állt össze a teste,
égő, zöld szemével fiait kereste,
három közül egyik mindig elcsatangolt,
amióta meghalt, fényesebb a mennybolt,
hogyha feltekintek időnként az égre,
a fellegen átsüt fénylő bölcsessége,
tudja, anyák napján mindig átöleltem,
és gyönge karjában nyugalomra leltem.
Százéves, jó anyám, kell a biztonságod,
elbizonytalanodtam, ezt te is látod,
lehunyom a szemem, így jobban hallani,
most te kezdesz nekem valamit mondani!
2014. május 4. vasárnap
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-05-05 08:20:53
Utolsó módosítás ideje: 2014-05-05 08:20:53