Érdektámasztás
Tárgyalni kell a győztesekkel. A
győztesekkel, igen, a balosokkal, a
liberálisokkal. Mindegy hogy hívjuk őket.
Valahogy rá kell venni őket a tárgyalásra,
mert hát tudjuk, nekik nem érdekük.
Sokszor a kezemen feláll a szőr, annyira
közönyösek. Ha borzongani támad kedvem,
beleolvasok egy nyomorral kapcsolatos
beszélgetésükbe. Különösek, de mindegy,
ettől eltekintve talán lelkük nekik is
van. Próbálom rávenni őket, hogy ugyan,
ha már az értékek felkent őrizőiként
tüntették fel magukat, akkor emeljenek
már szót néhány igazságtalanság ellen,
még ha az az ő pozícióikat is
veszélyezteti. Persze, tudom, akit
elhallgatnak, az nem tenne a szegényekért,
ők igen. Azokért a szegényekért, akikkel
nem kerülnek érdekellentétbe, hisz más
szinteken mozognak. Az erkölcsi
piedesztálon győztesként könnyen
megrészegedik az ember.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2014-04-25 06:51:29
Utolsó módosítás ideje: 2014-04-25 06:51:29