Mandarinocérosz
Vad hattyú a talált szeget koporsóba
veri. Pillantást vet. Sós
könnycseppmagokat a földbe. Albínó
aligátor könnyeket iszik a fehér egér.
Nincs semmi új a Nap alatt, ami a
hasunkra sütve ébreszt. A beretva-patak
kicsorbult a medréből. Látványképség.
Kenyértésztatúrás pékvandóval.
Pad-lót fogtál, állatorvosi lóról estél a
pad alá. Isten bútorai
kifűrészelhetetlenek. Forr leved – a
világ. A jövő letépeményese, aki
leszakasztja a Napot.
Ózon-lyuk veszélyes égi pót lék, ekéd
legyen nyomva, leHell üstje, tárgyalásos
úton rendezek egy road movie-t, világgá
mentünk világtalanokat. Repedezik a
szívem, pattog róla a románc. Rólad
hallgatok. Rajtad könyörülök a
nyelvemmel.
Körömágyamba fekszik az örömlány. Kivágom
a biztosíték szót és beillesztem. Papírra
vetek, sorközökbe lépkedek. Köröket róvok
a fába. Damoklész kardja az a kés, ami
alá fekszek. Egy fültő hajamon. Az én
vallásom az adóbe. Áldott legyen a
NAV-od. Gyárpótlási jegy. Éljen ama
gyárszabadság, éljen a Haza.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-12-05 21:35:57
Utolsó módosítás ideje: 2013-12-05 21:35:57