De miért ismétel
Azért kell kényszeresen megismételnie,
mert önkívületet okoz, ha nem teszi meg.
Talán rituálé ez, de semmivel nem
rosszabb a révületnél. Legalább a szándék
megvan benne, hogy változzon.
Felismeri, hogy egy új, talán
intenzívebb, de rövid eksztázissal
megakadályozhatja az enyhe elhúzódását.
Miért okoz révületet? Nem az előző esetet
akarja megismételni elsősorban, bár az
igaz, úgy gondolja, ennél még az előző is
jobb, viszont később belátja, oka volt,
hogy változtatott, oka volt az új
mozdulatnak, hisz itt lépésenként sokadik
mozdulatok függenek össze és csak ennek
sokszorosával lehet akár semlegesíteni
egy régi véletlen, óvatlan
megismétlődését. Vagyis a régi időket nem
akarta újra felidézni, mert az azóta
eltelt idővel elégedett volt, ezáltal nem
akarta eltörölni, semmissé tenni. Igen,
óvatosnak kell lennie, ez az egész
életére rányomta a bélyegét. Ezeket
elnyomni magában sok energiáját emészti
fel, könnyen fárad, mint egy már
többszörösen létrehozott klón.
Nem oda lépek. Ha azt tenném, bűnt
követnék el. Mindegyiknek jelentése van,
következményei. Ami a lépés előtt eszembe
jutott, azt érvényesíteném. Egy ilyen
jelentős tettel nem tudok
jellegzetesebbet ennél a lépésnél, ami
felülírhatná. Csak a másolást. Visszafelé
ezért kell meggondolnom minden lépésemet.
Visszajátszás. Másoljam le ugyanazokat a
mozdulatokat fordított lendülettel, és
még az azt kiváltó gondolatok szavait is
ellentétesen mondjam. Ez komolyan
megterhelő munka, bár addig érdemes
megtenni, míg ezt papírra írva
lejátszhatom. Persze időigényes. Már
várnak rám, de ha így kerülök eléjük,
nem ismernek meg, legfeljebb látják
rajtam, hogy kiesett a problémás
időtartam, és annak felülírása a
kettőzéssel, de legalább nem egy rossz
érzés az, amiből nem tudok feloldódni.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-11-22 16:31:47
Utolsó módosítás ideje: 2013-11-22 16:33:19