A térutazó
Ha a belső óráink sebessége változó,
mindenkinek egyszerre van a jelene?
Más múltját, jövőjét jelennek gondolhatjuk?
Kiknek azonos sebességgel jár
az órájuk, azok szeretik egymást.
Ha nincs teljes átfedésben, kisebb a szerelem.
Kiknek eltérően, ezért néha egybeesik
a jelenük, addig az időtartamig szerelmesek.
Persze a jelen terjedelme attól függ, a jövő
mennyire tolódik be a múltba vagy fordítva.
Előbbi esetben progresszívek
vagyunk, utóbbiban pragmatikusak.
Ez a jelen egy megvalósíthatatlan
időutazással áthelyezhető.
Akár saját jelenén belülre is rátolható.
Ez esetben mindenképpen marad
egy időtlen tér, melynek kezdetén
valószínűleg minden mozdulatlan,
és ha a jelen teljesen elhagyja helyét,
akkor az idők kezdetének kimerevített
képe fogadhatja a térutazót.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-09-26 14:50:03
Utolsó módosítás ideje: 2013-09-26 14:50:03