Arc, hit, act
Hallgatod a percet hogy vonul át a múltba,
a jövőben visszaszámlálás van,
a jelen ez esetben a nulla.
Aki megragadja a napot, az egy nulla,
se pozitív se negatív,
csak egy langyi átmenet, amit még isten is kiköp,
ja, és a legkönnyebben megvezethető,
mert azt hiszi, a jelen úgy ugrál,
hogy bármikor el tudja kapni,
részese tud lenni a barma.
Éljetek a kurva térben, hisz csak az van!
A logika szülte meg az időt, nem felfedezte,
érdekes hivatkozás, de ha kérdik,
hol élsz, ne mondd azt, hogy a jelenbe!
Ha megkérdik, mikor, akkor se mondod, hogy hol.
Ne játszd el, mintha tudnád,
hogy a világ valaha keletkezett,
túl sokszor ütköztünk már falba ahhoz,
hogy tudjuk, hogy mindig is létezett.
Meg kell tanulni ennek tudatában is lelkesedni
és nem emberi hiúsággal magunkat belevetni,
hogy megfejteni és felfedezni,
struktúrákat lehet. Önámítás nélküli
szenvedéllyel is lehet a világunk érdekesebb.
Az örök kételkedők és a sznob-útálók is
kíméljenek, nem megfelelni kell, hanem
hogy megalapozottak legyenek az ítéletek,
hagyjátok a legérzékenyebb dolgaitokkal
másokat nyerni, és ha igen, ne hazudjátok azt,
hogy ezt azzal tettétek, ez kicsit olyan,
mint hinni abban, amiben soha sem hittetek
- máskor büszkén valljátok, hogy minden létezik -
olyan, hogy gondolkodás nélkül vagy
képes bevallani gyarlóságodat
és nem az önhittség gőgjétől elviccelve.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-07-03 15:02:57
Utolsó módosítás ideje: 2013-07-03 15:02:57