Lángot szít a tavaszi szél
Lángot szít a tavaszi szél,
melegíti a lelkemet,
egymásnak a télről beszél,
hófúvásokat emleget
megborzongva minden ember.
Ím, visszavonhatatlanul
megáradt a tavasz-tenger,
aki bölcsen ebből tanul,
annak leggyönyörűbb évszak,
megújul a lomb a fákon,
mégsem közkeletű, még csak
nem is ujjongok, csodálom!
Hányszor megcsodáltam én már
a kipattanó rügyeket,
hányszor jött a tavasz és nyár,
s boldoggá is tett engemet!
A gólyák itt vannak megint,
párban repülnek az égre,
az egyik éppen vissza int,
amikor engem észre vesz!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-22 07:18:11
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-22 07:31:55