Térszűkület
Mint mikor a ganajtúró
szembogarad kitúrásának
hatására a szivárványhártya
gyűrűje keskenyedik
és a pupillatágító izmod
a sötétben soha nem fárad
el, úgy hagyod el magad,
ahogy a nagy számok törvénye
alapján egyre kevesebben.
Az értelmüket magukévá
tevő szavakból a betűk
is magukévá tették azt,
amitől már értelem nélkül
írva a megfelelő betűk
összeállításával értelmes vers írható.
A szűkös tér az erődet is,
mintha akkorára redukálná,
amekkorára egy ekkora térben
szükséged van. Vagyis egy
hatalmas tér hatalmas erőt
kölcsönöz. A szemed is, mintha
levegőzhetne, ha az általa olvasott
leárnyékolt lapokat fény éri,
vagyis ez az erő, alkalmazkodás
alkalmassá tesz minket arra,
hogy ezen erők elfojtása csak
hosszú távon járjon veszteségekkel.
Gyakran az igazságon belül
egy új dimenziót nyitnak azok,
akik miközben nem érzékelik,
hogy máshol tartózkodnak,
mivel már elérték a határhoz
vezető távolságot, azt hiszik,
célt értek, ezért is hihetik,
hogy rengeteg megoldás
ekvivalens eggyel, ami talán
megegyezik azzal, amit az
elérni kívánt határ saját
dimenziójából kiindulva feszegetünk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-17 16:20:48
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-17 16:20:48