Föld-led
A Föld leglaposabb része,
egy síkságot, két, egymástól
megfelelő távolságban lévő
és megfelelő magasságú hegyek
által közre fogott területe.
Földnek csak Európa és Afrika
számít a Földközi-tenger által,
mivel öreg kontinens
és az emberiség bölcsője.
Európa, mint egy óriási,
fjordokkal csipkézett félsziget.
Az agytekervényekhez
hasonlatos rétegzettsége
eleve a tudásra predesztinálta.
A Föld mai képe földtörténeti
léptékben sem egy pillanatkép,
hanem így jött létre.
Dél-Amerikán egyensúlyozik
Közép-Amerika keskeny
földhídján Észak-Amerika,
ami a Csukcs-félszigettel
csikizi egymást.
A vak is láthatja, hogy
Indonéziában volt Atlantisz,
minek csúcsát a mélyebbre
süllyedt Borneóban kell keresni.
Szívesen elutaznék Asztráliába,
így részt vehetnék az asztrál-
világba,
ami a Föld legtávolabbi
pontján van, de csak fél
világgal távolabb, de lentebb
van annál, ami mindenki
által ugyan olyan mély.
A Föld középpontján át
egyenesen eljutnék New-Zélendbe,
onnan Christchurchből
átszörföznék Új-dél-Walesbe
abból az országból, ami
kicsit nyugatabbra lett,
kicsit északabbra.
Így nem lett közvetlen tengeri
összeköttetésünk Afrikával.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-15 03:50:53
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-15 03:50:53