Élni fogunk!
Zengő szél dúdol pánsípján szép tavaszának.
Újból zendül az ég, fecskehadunk hazatér!
Éled a lomha határ . Tékozló fecskefiáknak
régi, de büszke dalát zúgja a hajnali ér.
Még a mohos kavics is hallgatja a víz csobogását,
Tölgy muzsikál, min a tett Istene képzele húrt...
S tölgyfa csanakjáról agg révész költi az álmát;
rajta halála pihen; tört hegedűje a múlt.
Lám ifjú tavaszunk mint kis puha fecske zsibong ma
boldog a lárma a fán, nem jön a vén madarász,
Félős csonka hadunk ,kék szárnyát végre kibontja!
Hát szabad égre repülj ! Senki se lesz ki gyaláz!
Nem jön a vén madarász, alszik most. Álma öröklét.
mennykapuk őrszeme lett, gyűjti a menny madarát;
angyalokat tesz a mély kaskába. De nem leli kedvét ...
Ám csupa felszabadult dalt dalol itt ma az égi naszád!
Mint soha még. S soha már, majd hogyha a szív belefárad
és vörös álmaiból édred az Új tavaszunk!
Ám te ne hagyd! Élj, élj úgy mint aki ellene lázad!
S elfut a Halál! Mi pedig Százszor is Élni fogunk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-04-02 20:51:48
Utolsó módosítás ideje: 2013-04-02 22:35:20