szi(bé)ria
úgy fenn hordod az orrod,
mintha már megaláztad volna
magad előttem.
pedig romlott tejjel veszed
be a gyógyszert.
a kukacosságtól kifaragott
almát eszed te is, és
elfordítod a tekinteted.
csak annyira, hogy a
periférikus látásoddal
még észlelj engem.
miért teszel úgy, mintha
utálnád, ha bocsánatot
kérnének tőled?
a Holdtól dagályos néma víz
nyomja agyad.
csodálkozol, hogy sötétedés
után, amikor vezetsz, a szembe
jövők leveszik a reflektort.
ha ismernének, nem vennék le.
egy stoppos csak
neked nem jelezne.
(útközben egy hullát,
a kocsiból kituszkoló
embert látok.)
az üvegen a karcolások
minden szögben
körkörös alakúak.
ha egyre több kényszeres
cselekvésed van,
egyre eredetibb vagy.
mintha légy lépegetne
a hátadon, pedig csak
izzadtságcsepp.
már nem is bánt,
ha rájövök, hogy
nem szívesen cserélnél velem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2013-02-04 05:45:52
Utolsó módosítás ideje: 2013-06-30 21:29:08