a síkba zárt történelmi légkör problematikájának taglalása
a síkban található nyomok nem árulnak el mindent
az azon és az a fölött zajló tettekről. nem csak
a síkban hagy nyomot egy adott történelmi esemény.
az éter nem sík vagy burok, mint a felszín.
az időt nem is, de a harmadik dimenziót hozzáadva
egy állandó kiterjedésű és változatlan alakú térfogat, önálló,
a levegő függőleges mozgása miatt
a földrajzit kiegészítő égrajzi vertikális fokhálózattal.
az éter elhelyezkedésben nem egységes a levegővel.
a levegő hűtlen az éterhez, még ha nincs is hidegfront
és mint anyag nem vész el, de
a megfelelő összetétel nem marad. az éter
a föld mozgását követi mint egy elvi levegővel
nem rendelkező légi burok, földhajlat, lényegében
a földi időjárás terme ami jelen esetben egy vákuum,
a föld valószínűleg egyetlen gáz halmazállapotú burka.
ezért alkalmas a használata ha a hidegebb levegő leszáll,
ahol egykor a történelmi események történtek,
akkor sem a föld felszínén vannak, nem biztos,
hogy azon a hosszúsági szélességi és magassági
fokon térfogaton elhelyezkedő éter térfogatban
lévő levegőt szívták be ami természetesen már elkeveredett.
ennek a térfogatnak és a történelmi levegő viszonylag
sűrű összegyűlésének a valószínűsége persze nem nagy.
a légkör a kollektív tudattalanba száll és időjárástól
(széljárás, szélsebesség, vérgőz, az események súlya)
és földrajzi övezetességtől függően
bölcsességként archetípusként újjászületik.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-11-23 15:06:01
Utolsó módosítás ideje: 2012-11-23 15:09:33