Használati utasítás fekete tornacipőhöz
Sötét, lezser tornacipő;
talpa gumi, nyelve vászon.
Mit mos eső és koptat idő,
jól mutat egy nyegle lábon.
Hanyag külsejét figyeld meg;
a foszló textilt, lágy gumit,
orrán lyukat -hisz viseltes-
az ember néha elbukik.
Hordani olykor könnyü-lágy,
ha lazán lelóg pertlije,
máskor a tyúkszem könnybeláb',
oly szorosra kell kötni be.
Egy cipőben önmagával
egyszerre lép-e az ember,
lyukas-zoknis, görbe lábbal
mihez kezd egy főszereppel?
Járja útját járatlanul,
elangyalog intenzíven,
ki minden nap újat tanul:
az nyomot hagy minden szíven.
......................................................
Testreszabott lábszag az élet,
lúdtalpas-méla sántikálás.
Miért is van, hogy mégis félek?
Talán nem-is-merem a járást.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2012-10-29 08:47:27
Utolsó módosítás ideje: 2012-10-29 09:09:34