színes lecsóba
friss bazsalikomot tett
(fokhagymásan szerette)
rá szalonnapörc
vörösre derült
hagymaszelet került
túrógombócokkal
dobálta a hegyet
gecsemáné kerttel
körbekörítette
cukros-fahéjas özönvizet
főzött és újra
rácsodálkozott
a benne rejlő
ízes végszavakra