AZ EMBERI ÉRTELEM DIADALA
A rohanó idő múlásával
fejlődő Emberiség
az éteren áttörve
távoli világok mélyébe hatolva
mutatja az Emberi Értelem diadalát.
Hosszú fényévek távoli
rejtelmes Naprendszerek
megannyi ismeretlen lenyűgöző világában
keresve - kutatva halad előre
a világmindenség zegzúgos útjain.
Idegen bolygók lényeivel kapcsolatot keresve
Hold, Vénus, Mars rejtelmes
titoktatos világának titkait
mesterséges holdak az
Értelem szülte, Ember alkotta
csodálatos gépezetek kutatják.
Az atomkorszak világában
testvéri összefogással egy békés
szebb jövő érdekében
a fejlődés rögös útjain
úrrá lesz az Emberi Értelem.
Bakonyszentkirály, 1972. 02. 10.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.