Tetőre hág a hold
-csonka február -
csak hó és hó és hó.
Eltévedt kutya
keresi gazdáját. Nincs.
Sehol. A természet
rákontráz'. Havazik.
Irdatlanul. Hólavinákon
siklik a fény, hullanak
a csillagok. Sovány kéz
kapaszkodik fentebb,
mint fentebb, de vissza-
rántja a múlt. Betemet
mindent a fehérség,
csak a fák tetején
gubbaszt egy
macska.