Szerep
Magyarázzam meg minden versemet?
Hogy ezt ezért írtam, amazt azért?
Magyarázzam, mi szól rólam, mi nem?
Mintha ágyad fölé egy lámpást tartanék?
Színész vagyok. Csak versben játszom el
a szerepem. Magamra én szabom
Vagyok egy egyszemélyes Art mozi
A szemrehányás jöhet. Hallgatom
Olvastad. Óznak is száz arca van
Lehet az ember jó. Lehet gonosz
Lehet búr, francia, oláh, magyar
Lehet egy könyv a könyvespolcodon
Lehet rátarti, lehet együgyű
Lehet minden. Lehet kaméleon
Mint az alkonyat, lehet többszínű
Kutyaugatás. Lehet medvenyom
Valahol persze mindig ugyanaz
Bábot mozgat a paraván mögött
És minden bábu arca rá hajaz
Játsszon angyalt, vagy játsszon ördögöt
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-10-19 20:59:31
Utolsó módosítás ideje: 2011-10-19 20:59:31