6 perc
1.
Az asztalon maradt még hat percünk és húsz banink.
Kinn hívogat, a járdaszélről, még egy telünk.
Merre voltunk, s továbbá hol leszünk...
2.
Vizes ruhákként száradunk, megint.
Bennünk a sok nedv, mit az ősz kisírt.
Elálmosodtam a zuhogásban, ma is.
Mosolyt arcomra, bárki mosolyát,
kedvest falamba, bárki kedvesét...
3.
Mi mindig már félúton megérkezünk.
Túlzásokban szeretünk játszani:
ma kissé meghalunk, s majd túlélünk
mindenen.
4.
A szürkület a szemek fényébe hullik.
Elalszik a kés, a tank, a gránit.
Bennük törve marad a fog, s a köröm is.
5.
Kezünk remeg,
a reszketés eltép.
Falat kaparnak,
hol szív dobogna, rajta géz.
6.
Az asztalon maradt még hat perc.
Átesünk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Helikon,
Feltöltés ideje: 2011-07-31 11:05:42
Utolsó módosítás ideje: 2011-07-31 11:05:42