Kardos Gabriella
a Nílus szajhája
felkelt a nap,
s a Nílus szajhája
meztelenül ébredt
a forrón égő nyárba
felállt, s tükréhez
érve fésülte meg
fekete, selyem haját
fehér ruhába öltözött,
mi akkor divat volt,
s szemére és szájára
sminket rakott
feszült mellén a ruha
s combja tükörsimán
csalogatta a férfiakat
fényes volt a reggel,
de fényesebb a szajha,
a nap már nem is nézett rája,
hiszen irigyelte
fehér pánt volt fején,
s medál lógott keblén
a nílusi gyöngy szajhának
félelem nélkül készült
a halálra, tudta, jól tudta,
ma el fog menni innen
Két kígyó a mellén,
s ő meg feküdt elém,
ki rabszolgája vagyok
felsértették kígyók, s tűrve
fájdalmát, nem sikoltott
Meghalt ím hát Kleopátra,
Nílus legszebb szajhája,
s én szabad vagyok
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2011-01-31 20:32:09 Utolsó módosítás ideje: 2011-02-01 21:01:51
|
|
|