Annyi lesz az érdem
Élek harcommal, szenvedéllyel,
máról-holnapra-vett kenyérrel,
szabálytalanul lobogó vérrel.
Harcolok hozzám hasonló világgal,
az öregedő ifjúsággal,
belülről bontó némasággal.
Szenvedek szavam vájt sebével,
az önsanyargató hévvel,
szenvedek áldott szenvedéllyel.
Meghalok csendben, észrevétlen,
mindössze annyi lesz az érdem,
hogy valakiért én is éltem.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997)
Kiadó: Orpheusz
Feltöltés ideje: 2011-01-06 10:57:39
Utolsó módosítás ideje: 2011-01-06 10:57:39