Szigeti György
Szédüléseim
A téli ég vaksötét
ferde résein
vibrálnak a csillagok -,
szédüléseim.
Hullámzik a végtelen,
tarkóm verdesi -,
az égi kút feneke
iszappal teli,
nyüzsög benne millió
szúnyog-kezdemény -,
átláthatatlan minden,
nem jut le a fény.
Testem vérköreiben
tompa torlaszok -,
van még épp elég időm,
amíg meghalok.
Ezt az időt kell nekem
úgy kitöltenem,
minden csöppnyi pillanat
küzdelem legyen.
Kínok kőrakásain
bukdácsoljak át,
napok után jöjjenek
sötét éjszakák,
majd újra a virradat
egymást váltva fel -,
van még, aki számít rám,
így hát élni kell!
Vénülőnek a halál
valóságosabb -,
szédüléseim mögött
sötétül a nap.
Pókfonálon függ a lét,
nincs árnyéka sem.
Szédüléseim miatt
én következem?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Tudósítás a Kis utcából (Budapest, 1997) Kiadó: Orpheusz Feltöltés ideje: 2010-11-27 07:18:01 Utolsó módosítás ideje: 2010-11-27 07:18:01
|
|
|