Credo
Magadnak bármit elhiszel,
talán azt is, hogy hinni kell.
Nem látszik rajtad áhítat,
kezedből kis veréb ihat;
csőrével tenyeredbe bök -
egy vagy a sok veréb között,
aki még hazát sem cserélt,
ugráltál - "nem épp semmiért".
Idealista vagy -, balek,
örökös megmérettetett,
"hazátlan hazaáruló",
csak másokért lótó-futó,
kéretlen ingyen mindenes,
ha tenni kell: kétbalkezes,
polgárnak "idegenszerű",
negédeseknek keserű,
hiszékeny, aki bízni mer -,
és küszködik könnyeivel.
Jól vigyázz, magadnak ártasz,
nem segíthet semmi látszat;
akinek nem vagy még teher,
hogy viselkedjen, elvisel.
Az életben maradáshoz
el ne dobd, mi meghatároz -
még akkor sem, ha végzetes -,
amiért élni érdemes!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kővirágok (Miskolc, 1999)
Kiadó: Felsőmagyarország
Feltöltés ideje: 2010-10-01 13:43:10
Utolsó módosítás ideje: 2010-10-01 13:43:10