Olyan magányos ez a
olyan magányos ez a tűzhely
mióta csak velem él
gázrózsa mellett megfeketedett
a kifutott tej
és mintha szaggatott karcain
repetázna a korcsolyaél
üres gyomrát megfekszi
a zománchibás piros tepszi,
két tenyerét felém nyújtja
az elektromos szikrától rettegő
görbeszájú sóstallér
üvegfedlap könyökén
körömnyi narancshéjhoz beszél
egy távoli babérfa levele
az nem érti, de szóba se állna vele
annyira lapos, annyira szánalmas szegény
olyan magányos ez a tűzhely.
mióta velem él,
csak üres köbmétereknek dünnyög
a tálca nélküli hűtőszekrény
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-09-14 08:31:24
Utolsó módosítás ideje: 2010-09-14 08:31:24