egy lapra
nincs több szó. sem néma mondanivaló,
hallgat mélyen, pókerarc és félelem.
csak titok van és tettetés, álca,
menekülés
igazán nincs soha sem soha már
hazudni, tenni és tettetni való
titok sincs és szám, se sor, se tő
számolatlan
nyelv vala valaha. most van jelentés-
telen jelentés. néma, vak, süket,
szótlan jelen. fecseg a múlt és hallgat
az mi nincs még
néha hazug és igaz. kelet és nyugat
eltűnt, észak dél ellen, elveszett utak.
óra, kulcs, szemüveg, telefon, iratok
elhagyatott
ködbe szúrt pillantás. csók, remény, emlék
szív küldi szívnek, vadregény - álomnak
csalfa, hitnek kevés, szeretet és
csillagrobbanás
hideg űr. fekete lyukba zuhant idő
vacogó kiürült ölelés önmagát
kioltó fény. látom már, mint király,
a hideg ül
tort mindenek végén. idegen kártyák
kezemben, a tények is véget érnek,
elveszett fények félrenyelt kortyok
és hiába
reszket tél. hiába hajadba fúlt illat,
hiába arcomon hazug mosoly fintorog,
kés kell, mert vág, s mert a tét a vég
tizenkilencre kérek lapot
(és ász)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Feltöltés ideje: 2010-08-26 01:49:05
Utolsó módosítás ideje: 2010-08-26 02:03:32