Tölgyférfi holdja(csiszolt v.)
olvadt barnacukor szemek
nézd azt a tölgyet olyan
éppen az ága a törzse
és a férfi fekete mint
a föld vagy a hajnal
előtti utolsó szárnycsapások
lába előtt a füvek bársonyharmat
szüzek mind meghajolnak
és terhes tálakban buja
dús piros-kacér kanári
sárga terméseket hoznak
csak a fény az áttetsző
üvegtest égen ölel
a tölgyfaférfi tűzbe
veszett a ropogó
tiszta pusztulás
belekapott a földékes
napszerű szemekbe
én láttam ahogy meg-
roppant szilaj törzse
gallya ága és ahogy
perzselődtek a
büszke-üde
levelek
és akartam hinni
belélegezni az újjászületést
és leborulni az áldott gyökereknek
holdat nyújtani át lenge kristálykék
kezekkel
anyaméhföldbe szúrt gyémántsikollyal:
fogadod e, szereted e a magában kerengő
viaszsápadt sírkert hideg holdat?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.