Versláz-válaszok
Isteni mag
(Ujszigeti Dezső: Biblia )
Lakatolt álmok
zakatolnak
tördel a lét
a gyomorsav
mar belül
élj emberül
isteni mag
vagy
Ítélet
(Uszigeti Dezső: Ítélet)
Mert
ítélet a vágy
sorsa szerelem
börtöne életfogytiglan
Sak-matt
(Ujszigeti Dezső: Sakk)
Míg eszeli a lépést
közben önszeletel
cikkekre sakk
mattra egy csikk-
et nyom el
majd szétesik
önszemetel –
Légy helyett
(Ujszigeti Dezső: Pillangó)
Légycsapó elvéti az ütést
légy helyett pillangót talál
s míg felderül létén a légy
Léthe réte másnak kínhalál
Légyvágy
(Ujszigeti Dezső verséhez)
Átszabott világod
őserdejében
legyekre álmodj
lepkeszárnyakat
Eltévedt völgy
(Válasz Ujszigeti Dezső
Tanyán c. versemre írt parafrázisára)
Eltévedt völgy a dombtetőn
belesimul az égi kékbe
szundít egyet, aztán lenézve
visszavágyik a rét ölébe
Örök jelen
(Mikó Péterné verséhez)
Körpályád gyűrű - eljegyeztél
harangzúgásban megálmodtál
mosolyodba beburkoltál
örök jelenedbe szőttél
Álom
(Sárhegyi Erika: Éj-fél-álom)
Keresztre feszített a pillanat
őrült álmaid széjjelhasadnak
a síneken már nem a te tested
örülj a közelgő pirkadatnak
Selyemfény titka
(Miklya Zsolt: Három füzetlap)
Gépbetűk alatt a selyemfény titka
árokpart füvére hullott tintafolt
mint gyerekkönny a suttogás gyepére
teríti rád védőn oltalmát a Hold
Tükörkép
(Miklya Zsolt: Szívesség helyett)
Miközben birkózol a tükörrel
képmásolt lényed kettőzött egész
Prométheusz belülről vezérel
vigyázz, öngyulladt tüzedtől elégsz
Titkos magunk
(Ujszigeti Dezső verséhez )
Titok vagyunk
vágyott messzeség
mely befelé nyújt
teret- távlatot
mit a másikban
sosem láthatunk
bezárt doboz marad
mint titkos magunk
Kegyelem
(Mikó Péterné: Lakoma)
Éhségem az Úr
borom és kenyerem
mélység-hiányom
belőle fedezem
olthatatlanul.
Sorsom kegyelem
Mennyei rianás
(Mikó Péterné:Nocturne)
Léket kapott az égbolt
mennyei rianásra
virrad a Félhold
tintája az egész
égre szétfolyt
Lány-idő
(Dr.Vankó Gergely: Lány alkonyidőn)
Az alkony rozsdaszín feszít
égre tűzdelt felhők sorában
penge alakja rést hasít
lépked az idő lábnyomában
Bujdosik az ég
(Dr.Vankó Gergely: Avartanya)
Avartanyán
bujdosik az ég
ott rejtegeti
a Nap kedvesét
citeráján
a tejút dalát
csillag-ágán
szél fúj trombitát
Képtöredék
(uzbence:Vázlatok)
Remeg a gömb, tetején
habzó tajtékbuborék
billeg, a vízfonat
gyűrűjében felvil-
lanó képtöredékek,
repedt kép üvegén
át tűnt századok.
Még ideát vagyok.
Leltár
(Miklya Zsolt: Vízorgona)
Megvan a térerő
a mosolyjel
stimmel a kék szeder
és az álom
göröngy a gyöngyre
éppen megfelel
esernyőből linókést
itt találom
mély mint a kút
pontos leltár
markodban sebészkés
nem öl hanem feltár
Rubophen versíró verseny, 2008
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.