Gitárügy
Basszusgitáros várt a sarkon
farmerban, fehér ingben.
Eddig nem volt szerencsém
a gitárosokkal. Hát most sem.
Meghívott egy fagylaltra, egész közel.
Beszélgettünk, de nem hittük el.
Egymásra néztünk, pont a sarkon.
„Azt hiszem, senki sincsen otthon”
Kicsúszott a számon
aztán a szőnyeg is mintha
vagy a fagylaltban volt valami
pedig olyan szépen zongorázott
nem értem miért pont akkor jött rám.
Mi lesz a zenével -
Kérdezte ijedten -
Ha az első próbán
Már letéped ingem?
Túl sok voltam akkor,
Most meg kevés.
Székhez tapadtan
így szólt a zenész:
„Hagyjuk hát a zongorát
a kottát és a bal bokád.
Hangod nem karcol a felvételen,
Te elbuktál az első méteren.”
Citromfalevelet dörzsölt szét
a liftben, erős tenyerében.
A csókomat még elvehettem.
Nos a gitárügy, menthetetlen.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.