Kazuista (jav)
(Mindennek meg kell adni
a maga csavaros módját
még annak is, ami legkevésbé
sem látszik alkalmassá rá)
Fehérnek mondod a feketét,
élőnek a holtat.
Csakhogy vitázz velem.
Isten tűllfátylas ege kék.
Nekem. Neked hold az.
Csontsárga meztelen.
Remegő vágyam tűzben ég el,
unottan lógsz rajtam,
omló csomókban.
Testemen megolvadt
jéghegy vagy.
Hiába hagyok rád
minden ócska manírt,
Nekem sok a kevés,
neked kevés a sok,
ami elandalít
Csakhogy belém köthess.
A jégbe dermedt kráterek,
lángoló havasok,
bujálkodó bökvers.
Tűz, víz, ég, föld téged lóvá tesz,
rám meg frászt hoz
A nyelved rajtam éles.
Kiforgatsz,
ahogy rossz vátesz
minden igazságot.
Az igazsághoz
képest
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.